måndag 7 april 2008

En välsignat underbar söndag

Vilken underbar söndag.

Familjen ligger kvar länge i sängen, modern vaknar först och makar sig närmare sin dotter och gosar in sig i hennes hår. Att en bebis kan lukta så ofattbart gott. Det är en mycket speciell doft, bara bebisar luktar så.
Efter lite påtryckningar från den hungriga modern hasar sig fadern upp ur sängen för att fixa frukost.
Föräldrarna får äta frukost ensamma då barnet fortfarande sover.
Barnet vaknar och vill också ha frukost, efter amning och tillägg kryper mor och dotter ner i badkaret. Dottern flyter omkring och plaskar glatt, och modern blir varm inombords av de tandlösa leendena och de plötsliga skratten. Badandet får ett abrupt slut när dottern plaskar lite för vilt och skvätter vatten i ögat. Den så nyss badglada dottern vill verkligen inte bada mer.

Barnets farmor kommer på besök för att säga adjö, farmorn ska åka på semester till Barcelona.
Fadern lagar sin berömda smörstekta fisk medan farmor, moder och dotter tittar på kort.
Efter en utsökt lunch åker farmodern hem och familjen bestämmer sig för att ta en fika hos ett par mycket goda vänner två kvarter bort.
Hos vännerna får modern spela Guitar Hero, hon är inte så duktig men tycker att spelet är enormt roligt ändå. Så roligt att hon egentligen inte vill sluta spela. Fadern som, om möjligt, var ännu sämre på tvspelet än modern, tycker inte att var lika roligt utan vill gå hem.

Dagen vandrar på.

Föräldrarna bestämmer sig för att försöka lägga dottern till klockan 20.00. Tidigare försök med att få dottern att somna själv har misslyckats.
Modern bär in dottern till sängen, lägger sig bredvid henne, ammar, läser ett kapitel ur dotterns sagobok, sjunger en visa som modern själv fick höra när hon var liten och skulle somna, klappar dottern på näsan och ger dottern nappen. Tjugo minuter senare sover dottern tungt och den något stolta modern tassar sedan tyst ut till vardagsrummet där fadern sitter och spelar tvspel.
De njuter av den första "ensamma" kvällen på 2 ½ månad.
De trötta föräldrarna spelar tvspel och ser på tv för att sedan krypa ner i sängen.

Modern makar sig närmare sin dotter och gosar in sig i hennes hår. Hon tänker samma tankar som på morgonen.
Hur kan en bebis kan lukta så ofattbart gott?
Det är en mycket speciell doft, bara bebisar luktar så.



Inga kommentarer: